2015. április 7., kedd

Eső után

Április harmadika, délután 4 óra. Hatalmas szél, távolról viharfelhők közelednek, mégis itt állok egyedül a Pusztában. Egy kisebb erdő felé tartok, mire az eső is elered. Még örülök is neki, csak szemerkél. A facsoport még mindig "nem jött közelebb", pedig elég jó tempót diktálok. Szinte minden vad elbújt, csak 3 őzet látok, őket is messze. Kisüt a nap...ki érti ezt az időjárást? Egy nádashoz érek, ismét el kezd esni az eső, bár itt már inkább szakadt... (Mellékesen jegyzem meg, hogy ezen a napon négyszer áztam meg, majd száradtam meg).


Mégsem bántam meg, hogy ekkor mentem, gyönyörű volt a táj...
FF fanoknak:
Mire az erdőhöz értem, ismét rákezdett az eső, de egy pillanatra még kisütött a nap...Megálltam kicsit a fák előtt, 5 perc alatt máris láttam szén-, kék-, és fenyvescinegét, ökörszemet, sárgafejű királykát, őket különösebben nem érdekelte az időjárás.


Na, és hogy miért is mentem én ide? Egy új szerkezet lapult a táskámban, egy vadkamera, amit egy kotorékhoz szerettem volna kirakni. Na jó, végül ki is raktam.Ezért nem szegte kedvemet az eső és szél, fel voltam pörögve a dologra, alig vártam, hogy végre kipróbálhassam. 4 kijárata volt ennek a kotoréknak, viszont 3 szemmel láthatóan be volt nőve növényzettel, egy pedig elég "sima" volt, végül erre állítottam a kamerát. Fotót és videót egyaránt készít, amint mozgást érzékel, ráadásul full hd felvételekről van szó, és még hangot is rögzít. Másnap izgatottan mentem vissza a helyre megnézni, hogy járt-e arra valami, vagy lakott-e a kotorék. 

Ez a felvétel fogadott:


Átraktam egy másik helyre a kamerát, egy még izgalmasabb alany reményében, de azt majd a következő posztban fejteném ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Télidő / A csapda / Vidrák nyomában

__________ Télidő __________ "… a róka is furfangos állat, de a vidrának inasa sem lehetne." Ezzel a Fekete Istvá...